1064177.jpg


Kokeilin vaihteeksi jotain aivan muuta mitä tulee jouluisiin mauste/hedelmäkakkuihin, itse en välitä taatelikakusta tai hedelmäkakuista mutta tämä oli hyvää!

 Karpalo-Inkivääri-Appelsiinikakku

 200g voita
 3dl sokeria (osa tummaa sokeria)
 3 munaa
 3 dl vehnäjauhoja
 0,5dl perunajauhoja
 2,5 tl leivinjauhetta
 2 tl vaniljasokeria
 n. 2 tl kanelia
 n 1,5 dl kuivattuja karpaloita (sellaisia rusinan näköisiä, ei jauhetta)
 n 1,5 dl kuivattua luomuinkivääriä
 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

 Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten.
 Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita pieneksi silputut karpalot ja inkivääri jauhojen joukkoon.
 Lisää kuivat aineet vähitellen ja viimeksi appelsiinin mehu ja kuoriraaste.
 Kaada kakku vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 min.

 Lisäksi tarjoilin kinuskikastiketta jonka voi tehdä helposti mikrossa näin:
 2 dl kermaa
 1 dl siirappia
 1/3 dl sokeria
 n 50 g voita
 1 tl vaniljasokeria

 Sekoita mikrokulhoon kerma, siirappi, puolet voista ja sokeri ja kuumenna täydellä teholla 4 min,(varo kuohumista!!) sekoita hyvin ja jatka keittämistä puolella teholla toiset 4 min. Lisää loppu voi ja vaniljasokeri, jos haluat suklaisen makuvivahteen voit lisätä joukkoon joko kaakaojauhetta tai tummaa suklaata palan tai kaksi. Anna jäähtyä rauhassa, kastike paksuuntuu jäähtyessään!