1064248.jpg

 Tässä suklaakonvehtikokeiluja ja miniMadeleineja makuna sitruuna-laventeli
 Sain eräältä tuttavalta ison pussin kuivattua laventelia kesällä ja olen totaalisen hurahtanut sen   ihanan eleganttiin ja raikkaaseen makuun ja siksi sitä löytyykin aika monesta paikkaa...
 Kuvassa vasemmalla aprikoosi-Jalokahvikonvehteja, keskellä Madeleinet ja oikealla laventelisuklaata.

 Aprikoosi-Jalokahvikonvehdit

 150g tummaa suklaata
 100g vaaleaa tai valkoista suklaata
 20g voita
 1/2 dl kuohukermaa
 aprikoosimarmeladia
 2 tl Jalokahvia

 Sulata tumma suklaa ja voitele sillä silikonisen konvehtivuoan syvennykset, anna jähmettyä viileässä hetki ja toista voitelu. Suklaata saa olla ihan reilusti koska muuten konvehtien reunat eivät kestä vuoasta irroittamista.
 Valmista täyte, sekoita voi, kerma ja suklaapalat mikrokulhossa ja lämmitä n 1 min mikrossa, sekoita ja lämmitä vielä noin minuutti. Sekoita kunnes massa on tasaista ja anna jäähtyä hieman.
 Pursota hieman aprikoosimarmeladia kuorien pohjalle ja lusikoi täytettä päälle niin että reunaa jää pari milliä näkyviin. Täytä kaikki kuoret ja laita taas kylmään hyytymään, hetki pakastimessa toimii!
 Sulata tummaa suklaata uudelleen ja sulje konvehdit sulalla suklaalla joko pienen nuolijan tai silikonipullasudin avulla.
 Irrota herkut varovasti vuoasta ja nauti!!

 Laventelisuklaa

 150g tummaa suklaata
 loraus kermaa
 vajaa 1 tl kuivattua laventelia

 Sulata suklaa, sekoita murskattu laventeli kerman joukkoon ja kuumenna hyvin varovasti niin että laventelista irtoaa makua mutta ettei kerma kiehu. Sekoita suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi, kaada oieniin makeisvuokiin  ja anna jähmettyä viileässä, SUPERhelppoa ja nopeaa!

 Madeleinejen ohjeen laitan hieman myöhemmin...:D