perjantai, 16. marraskuu 2007
pientä makeaa
Tässä suklaakonvehtikokeiluja ja miniMadeleineja makuna sitruuna-laventeli
Sain eräältä tuttavalta ison pussin kuivattua laventelia kesällä ja olen totaalisen hurahtanut sen ihanan eleganttiin ja raikkaaseen makuun ja siksi sitä löytyykin aika monesta paikkaa...
Kuvassa vasemmalla aprikoosi-Jalokahvikonvehteja, keskellä Madeleinet ja oikealla laventelisuklaata.
Aprikoosi-Jalokahvikonvehdit
150g tummaa suklaata
100g vaaleaa tai valkoista suklaata
20g voita
1/2 dl kuohukermaa
aprikoosimarmeladia
2 tl Jalokahvia
Sulata tumma suklaa ja voitele sillä silikonisen konvehtivuoan syvennykset, anna jähmettyä viileässä hetki ja toista voitelu. Suklaata saa olla ihan reilusti koska muuten konvehtien reunat eivät kestä vuoasta irroittamista.
Valmista täyte, sekoita voi, kerma ja suklaapalat mikrokulhossa ja lämmitä n 1 min mikrossa, sekoita ja lämmitä vielä noin minuutti. Sekoita kunnes massa on tasaista ja anna jäähtyä hieman.
Pursota hieman aprikoosimarmeladia kuorien pohjalle ja lusikoi täytettä päälle niin että reunaa jää pari milliä näkyviin. Täytä kaikki kuoret ja laita taas kylmään hyytymään, hetki pakastimessa toimii!
Sulata tummaa suklaata uudelleen ja sulje konvehdit sulalla suklaalla joko pienen nuolijan tai silikonipullasudin avulla.
Irrota herkut varovasti vuoasta ja nauti!!
Laventelisuklaa
150g tummaa suklaata
loraus kermaa
vajaa 1 tl kuivattua laventelia
Sulata suklaa, sekoita murskattu laventeli kerman joukkoon ja kuumenna hyvin varovasti niin että laventelista irtoaa makua mutta ettei kerma kiehu. Sekoita suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi, kaada oieniin makeisvuokiin ja anna jähmettyä viileässä, SUPERhelppoa ja nopeaa!
Madeleinejen ohjeen laitan hieman myöhemmin...:D
Kommentit